Fudgy brownies
Onder de echte brownieliefhebbers is er nog altijd onenigheid, welke brownies het lekkerst zijn: fudgy (stevig maar zacht van binnen), chewy (vochtig maar met een bite) of cakey (ook zacht, maar iets meer luchtig en meer zoals een plakje cake). Opvallend, dat geen van de drie een droge amper naar chocolade smakende hapje is die in de nederlandse supermarkten te koop is onder de naam brownie. Dus als je nog nooit een echte brownie geproefd hebt, is dit je kans. Het recept is mijn favoriet en het gebakje heeft intens chocolade smaak, is vochtig en stevig aan de binnenkant, eigenlijk een combinatie tussen een chocolade gateau en een stukje fudge.

Ingrediƫnten
Voor 16 stuks

170g roomboter
300g suiker
60g cacao (liefst van Houten of Droste)
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel vanille-extract 
2 eieren
100g bloem
eventueel 100g chocolade in stukjes, als topping 
30-60 minuten

Recept

Een bakblikje van ong. 20cmx20cm licht beboteren. De oven voorverwarmen op 180C.

De roomboter smelten, suiker, cacao, zout en vanille-extract toevoegen, goed roeren met een garde. Eieren toevoegen en weer mixen met een garde. Let op, geen mixer gebruiken, het beslag moet niet luchtig worden. De bloem toevoegen en roeren tot er een egaal beslag ontstaat.

Het beslag in de blik doen, eventueel besprenkelen met chocoladestukjes. 30 minuten bakken, het gebakje zal nog altijd niet helemaal gaar ogen, dat is normaal.

Als het gebakje uit de oven is, mag je iets doen wat anders nooit mag: het blikje flink tegen een plank of aanrecht laten "vallen". Zo sla je alle lucht die eventueel in het gebak gekomen is. Dit komt het gebakje ten goede, zo krijgt het de goede textuur.

De brownies helemaal laten afkoelen, daarna in 16 stukjes snijden. Serveren met een glas koude melk, of koffie, of thee. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome