Muffins met pompoen en Amerikaanse kaneelstukjes
Voor deze heerlijke muffins heb je Amerikaanse kaneelstukjes nodig (cinammon chips). Deze zijn online verkrijgbaar. Moeilijk te vinden? Vervang ze met in stukjes gesneden fudge toffees en voeg nog een 1/2 theelepel kaneel toe.

Ingrediƫnten
Voor 12 stuks

280g patentbloem
2 tl bakpoeder
1/4 tl zuiveringszout
mespunt zout
1tl gemalen kaneel
1/2 tl gemalen gember
mesput fijngemalen nootmuskaat
150g kaneelstukjes (cinnamon chips) of zachte fudge toffees (in stukjes gesneden)
70g pecannoten, grof gesneden
80ml zonnebloem olie
100g suiker
100g licht bruine basterdsuiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
200g pompoenpuree
60ml karnemelk
20-30 minuten

Recept

Oven op 180C voorverwarmen en muffinvorm met papiertjes bekleden of goed met boter invetten en met bloem bestuiven. Meng de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout, kaneel, gember, nootmuskaat, kaneelstukjes en pecannoten in een grote kom. In een maatbeker de olie, suiker, eieren, vanille extract, pompoenpuree en karnemelk klutsen. Voeg de natte ingrediƫnten aan de droge toe en zachtjes mengen. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak 18-20 minuten. Even af laten koelen voordat je ze eet.
toegevoegd door PWestbeek