Zomerse pastasalade
Het is algemeen geweten dat Italianen echte pasta-specialisten zijn. Risone is een pasta die geproduceerd wordt volgens een oud recept op basis van griesmeel van harde tarwe. Risone ziet er een beetje uit als rijst en is heel lekker in een zomerse pastasalade.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

400 g risone (Benito-Colruyt)
1 broccoli
400 g zalmfilet (diepvries)
peper en zout
olijfolie
boter
1 citroen
30-60 minuten

Recept

Verdeel de broccoli in roosjes,was schoon en kook beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en laat schrikken onder koud water.
Kook ook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en meng er een beetje olijfolie onder om niet te kleven.
Beboter een vuurvaste schotel,schik er de zalmfilets in ,kruid met peper en zout en verdeel er nog enkele klontjes boter over.
Zet gedurende 12 minuten in de microwave op 70 percent.
Neem uit het vocht en prik met een vork in grove stukjes.
Laat alles goed afkoelen.
Schep de broccoli en de zalm voorzichtig onder de pasta.
Meng het kookvocht van de vis met wat citroensap en druppel over de pastasalade.
Komt het water je al in de mond?
toegevoegd door Chris