Karamel-appelmuffins
Heerlijke muffins met appel, kaneel en een hart van zachte confiture de lait.

Ingrediënten
Voor 12 stuks

250 g patentbloem 
1 el bakpoeder 
½ tl bicarbonaat
snufje zout 
2 tl gemalen kaneel 
2 middelgrote Golden Delicious appels (450 g) geschild, zonder klokhuis en in kleine blokjes gesneden 
150 ml melk 
2 eieren
 65 ml zonnebloemolie 
1 tl vanille extract 
150 g bruine basterdsuiker
1 potje confiture de lait
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven op 200°C voor. Bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet deze in met boter en bestuif hem daarna met bloem.


Klop alle overtollige bloem weg. Meng bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zout en kaneel in een grote kom. Voeg de fijngesneden appel toe en meng het geheel weer goed.

In een maatbeker de melk, eieren, olie, vanille extract en suiker kloppen. Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en meng alles met een houten lepel.

Doe een grote eetlepel van het beslag in elk vormpje. Doe een grote theelepel confiture de lait op het beslag en doe nog een eetlepel van het beslag over de confiture de lait.

Bak de muffins 25 minuten. Bestrijk de muffins met nog een kleine theelepel confiture de lait meteen als je ze uit de oven haalt. Op een rooster laten afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek