Gemarineerde geitenkaas
Dit is een mooie manier om het laatste stukje kaas een nieuwe leven in te blazen. Een heerlijk borrelhapje: zoute olijven, frisse geroosterde paprika, romige kaas, zongedroogde tomaat en allemaal in geurige olijfolie. De olie kan later voor dressings gebruikt worden. In een leuke wekpot kan dit een kleurige attentie of een presentje worden.

Ingrediënten
Voor 8 personen

100  g harde of zachte geitenkaas, evt. met kruiden
200 ml goede olijfolie
15 groene of zwarte olijven, of een beetje van beide
8 zongedroogde tomaatjes, geweld in water
½ citroen, in dunne schijven
1 rode paprika
een paar takjes van tijm en oregano
2 knoflookteentjes, in plakjes gesneden
Gedroogde Spaanse peper vlokken
Zeezout
20-30 minuten

Recept

De paprika op de fornuisbrander leggen, regelmatig keren en het velletje zwart laten worden. In een stevige plastic zakje doen en 5 minuten laten rusten. Daarna met een keukendoek de verbrande vel afpellen en de paprika in hapklare stukken snijden. 

De citroen en knoflook in dunne plakjes snijden, kruiden wassen en drogen. De citroen, kruiden, knoflook en gedroogde pepervlokken aan de olie toevoegen en opwarmen in een pannetje. Niet laten koken. Afkoelen. 

De kaas in blokjes snijden, zongedroogde tomaatjes door de helft. Dat laatste gaat het makkelijkst met een keukenschaar. 

Alle ingrediënten aan de gekruide olie toevoegen, een paar korreltjes zeezout toevoegen, goed afdekken en een nachtje in de koelkast laten staan. Mag ook gelijk in een leuke pot of schaal, zolang de olie alles bedekt. 

En hierna heel eenvoudig: serveren en genieten!
toegevoegd door BGastronome