Gâteau aux cerises
Geen kersen meer in de winkel of op de markt? Geen zorgen! Met diepvrieskersen kan je deze heerlijke taart ook maken.

Ingrediënten
Voor 8 personen

250g diepvries kersen (laat ze ontdooien)
50g geraspte kokosnoot
75g amandelmeel
150g fijne suiker
1 eiwit
3 eieren
100g patentbloem
1 tl bakpoeder
80g boter, gesmolten
30-60 minuten

Recept

De  oven op 210C voorwerwarmen.Vet een lage taartpan in met boter en besprenkel met bloem.In een grote kom meng je de kokosnoot, amandelmeel en suiker. Voeg de eiwit toe en goed mengen. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed na elk ei. Voeg daarna de patentbloem en de gesmolten boter. Meng alles nog een laatste keer.Doe de kersen in de taartpan en giet het beslag er over heen.Bak de taart 10 minuten.Verlaag de temperatuur naar 180 en bak de taart nog 15-20 minuten.Af laten koelen en met geraspte kokosnoot bestrooien.
toegevoegd door PWestbeek