Paprikash met varkensvlees
Zachte stukjes vlees in rijke, volle saus met paprika en creme fraiche. Serveren met eiernoedels of luchtige aardappelpuree.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

600g magere varkenslappen
2 eetlepels olie (of reuzel, als je durft)
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel zout
1 grote ui
3 verse paprika's, rood en/of geel
2 flinke knoflooktenen
2 stengels bleekselderij 
200ml tomatensap 
1 volle eetlepel bloem
1-2 flinke eetlepels creme fraiche
wat verse bieslook om mee te serveren
Langer dan 1 uur

Recept

Schil indien nodig en snijd alle groente in kleine stukken. Snijd het varkensvlees in blokjes. Bestrooi het vlees met zout en bloem.

Braad het varkensvlees in 1 eetlepel olie op vrij hoog vuur tot er mooi gouden kleur ontstaat. Schep het uit de pan en doe het in een braadpannetje. In dezelfde pan alle groente (inlcusief fijngemaakte knoflook) in de resterende olie sauteren tot de uien glazig zijn. Afblussen met de tomatensap. Het vlees erbij doen, de paprikapoeder en het geheel op heel zacht vuurtje braden totdat het vlees helemaal uit elkaar valt, zo'n anderhalf tot 2 uur.

Voor het serveren de creme fraiche erdoorheen roeren en besprenkelen met verse gesnipperde bieslook. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome