Platbrood met olijfolie
Dit platbrood is heel makkelijk om uit te rollen en vrij snel te bereiden. In tegenstelling tot de meeste platbroden die een wat taaie, "chewy" resultaat opleveren (denk aan pita of tortilla), is dit brood lekker knapperig op de randjes en heerlijk zacht en "flaky" in het midden. Het mag dus duidelijk zijn, ik kom Nederlandse woorden tekort om dit brood te omschrijven. Het is heerlijk als wrap voor allerlei soorten vullingen of als bijgerecht bij een stoofpotje of goed gevulde soep.

Ingrediƫnten
Voor 8 stuks

100g roomkaas (Philadelphia of iets vergelijkbaars)
1 ei
50g lekkere olijfolie
snuf zout
200g bloem
1/4 theelepel bakpoeder
1 eetlepel gehakte verse tijm of rozemarijn of een beetje van beide
30-60 minuten

Recept

De roomkaas samen met de ei en olijfolie tot glad geheel mengen. Zout, bloem, kruiden en bakpoeder toevoegen en zachte soepele deeg kneden. Niet te enthousiast, dit deeg moet niet teveel bewerkt worden. Weg zetten in de koelkast voor een half uur tot een uur (of overnacht, indien nodig).

Het deeg in 8 stukken verdelen, stuk voor stuk heel dun uitrollen en bakken of matig vuur in goed voorverwarmde, droge pan. Omkeren zodra de bovenkant lichter van kleur wordt. Elk broodje heeft zo'n 2-3 minuten nodig. Het gare platbrood op elkaar stapelen en afdekken, zo wordt het soepel om eventueel op te rollen met een vulling. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome