Chocoladeijs zonder ijsmachine
Eigenlijk is het ingevroren chocolademousse, maar het doet geen ijs onder. Heerlijk rijk en luchtig van textuur, vol van smaak. Te versieren met siroop of vruchten of gewoon zo op te eten.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

2 eiwitten
80 g suiker
120 g chocolade, kan zowel melk en puur zijn
30 g boter
200 ml slagroom, gekoeld
30-60 minuten

Recept

Eiwitten in een kom samen met suiker doen, op een pannetje met heet water plaatsen (de kom mag de water niet raken!) en steeds kloppend opwarmen tot de suiker helemaal opgelost is en de massa wit begint te worden. Het temperatuur van de mengsel mag niet te heet worden! Terwijl het mengsel afkoelt blijven kloppen tot een hele stevige, glanzende massa. Dit gaat wat makkelijker met een mixer, maar met een garde is ook prima te doen.

Chocolade smelten met de boter, goed roeren en in de opgeklopte massa vouwen. De massa laten afkoelen  tot kamertemperatuur voor de volgende stap.

Slagroom opkloppen en door  het chocolade-eiwit mengsel doen. Het makkelijkst gaat het zo: een paar lepels van de slagroom vrij stevig door de chocolade massa roeren, daarna de rest, iets voorzichtiger zodat de lucht niet verloren gaat.

De mousse in een plastic bakje overgieten en in de vriezer plaatsten, het liefst overnacht. Het ijs kan opgeschept worden of in plakken gesneden worden. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome