Zomertaart met perzik en yoghurt
Deze taart is niet alleen lekker, maar ziet er ook prachtig uit. Perfect voor een zomerse high tea!

Ingrediënten
Voor 8 personen

400g mooie perziken (niet al te rijp)
1 el bloem
1 el licht bruine basterdsuiker
180g zachte boter
220g fijne tafelsuiker
2 tl vanille extract
3 eieren
100ml volle yoghurt
250g patentbloem
1½ tl bakpoeder
Langer dan 1 uur

Recept

Vet een ronde springvorm van 22 cm lichtjes in met boter. Knip een cirkel van een stukje bakpapier uit (net zo groot als de bodem van de springvorm) en leg deze in de springvorm. Besprenkel de vorm met bloem, klop overtollige bloem weg en verwarm oven voor op 180°C.

Snij je perziken in partjes en pel elk partje voorzichtig. Doe ze in een kom, voeg 1 eeetlepel bloem en 1 eetlepel bruine basterdsuiker toe en schud alles door elkaar.

In een mixer klop je de boter en de suiker licht en romig. Voeg het vanille extract toe en voeg, terwijl de machine nog draait, de eieren een voor een toe. Voeg de yoghurt toe en meng deze door het beslag met een houten lepel. 

Meng de bloem en de bakpoeder in een kom. Voeg dit aan de natte ingrediënten toe en meng zachtjes met je houten lepel. Doe het beslag in de springvorm en druk de perzikpartjes lichtjes in het beslag.

Bak de taart 1 uur en 15 minuten of tot een sateprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat de taart op een rooster afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Serveer met een beetje poedersuiker of met een bolletje vanille-ijs.
toegevoegd door PWestbeek