Rodelinzensoep
Een lichte, doch voedzame soep, met kleine aanpassingen ook zeer geschikt als een van de eerste hapjes voor de baby's. Vul het aan tot een maaltijd met wat verse brood, al dan niet met wat tapenade of kruidenboter.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 winterpenen (niet te groot)
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
1 kleine ui (geen ui als het voor de allerkleinsten bedoeld is)
4 eetlepels olijfolie
150g rode linzen
600ml water of bouillon
eventueel 1/2 theelepel milde kerriepoeder
20-30 minuten

Recept

De winterpeen schillen en in rondjes snijden, bleekselderij is stukjes. Paprika kan eventueel ontveld worden, maar doordat de soep gepureerd wordt, neem ik niet de moeite, dus gewoon in stukjes snijden. De ui van het schil ontdoen en in stukjes snijden. Ik heb eerst geen ui toegevoegd, later maar een beetje, om te zien hoe het kleintje erop reageert. Ook zonder ui smaakt de soep prima.

Alle groente op heel zachte vuur stoven (dus niet bakken, geen bruine stukjes!) op de olijfolie, zo'n 5 minuten, steeds roerende. Indien gewenst, ook de kerriepoeder erbij doen. Daarna de linzen toevoegen en heet water of bouillon, aan de kook brengen. Zodra de soep kookt, het vuur verlagen en zachtjes laten koken 20-25 minuten, totdat de groente zacht is en de linzen helemaal gaar en bijna een puree. Zo nu en dan omroeren, linzen kunnen zakken naar de bodem en aanbranden. De soep pureren (ik doe het met de staafmixer, een blender mag ook, maar dan even laten afkoelen) en op smaak brengen. Of je er zout bij doet voor de baby is aan jou, ik zie er geen kwaad in, als het ten minste erg matig gebeurt. Brood uit de winkel is ten slotte ook behoorlijk zout, net als kaas en dat wordt wel aan baby gegeven
toegevoegd door BGastronome