Kortgebakken dunne lende met duo van asperges
Maak de aspergesalade niet op voorhand. Door het zuur van het limoensap worden de asperges week en het is net de bedoeling dat ze knapperig blijven.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 plakken dunne lende van elk 120 g
2 bundeltjes asperges
hoeveboter
olijfolie
4 stengels lente-ui
1 limoen
verse munt en koriander
50 g gemalen oude kaas
nootmuskaat
peper en zout
30-60 minuten

Recept

Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af.
Snijd de helft van de asperges in 3 stukken van gelijke lengte. Snijd die stukken nog eens overlangs door. Gaar langzaam in een flinke klont hoeveboter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zorg ervoor dat de asperges niet bruin kleuren.
Snijd de rest van de asperges met een dunschiller in flinterdunne linten. Doe die in een kom en doe er een scheut olijfolie bij. Breng verder op smaak met de rasp van de limoen en de helft van het sap. Snipper de verse munt, koriander en lente-ui en doe ook deze bij de rauwe asperges. Werk de salade af met de gemalen kaas.
Kruid het rundvlees met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster op beide kanten op een vlakke grillplaat tot het gewenste bakresultaat.
Schep de in boter gestoofde asperges op het bord. Leg er het rundvlees op, werk af met de aspergesalade en druppel er nog wat olijfolie omheen.
toegevoegd door Mosquito