Frietjes van snijbonen
Vegetarisch borrelhapje of bijgerecht. Deze frietjes van snijbonen zijn geweldig als snelle hap of een lekker alternatief voor frietjes. Serveer met dressing of dipsaus.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

400 g snijboontjes
paneermeel (met kruiden)
broodkruimels
2 eitjes
bakbloem
peper en zout
10-20 minuten

Recept

- Maak de snijboontjes schoon. Was ze met koud water en breek de eindjes van af.
- Meng het paaneermeel met de broodkruimels en voeg er ook de gewenste kruiden aan toe. Ik hou het bij peper en zout maar het is belangrijk dat de korstjes goed gekruid zijn. Meng dus ook wat peper en zout in de bloem en eitjes.

Zet 3 borden klaar :
- 1 met opgeklopt ei en kruiden.
- 1 met de bloem en kruiden
- 1 met de broodkruimels en paneermeel

- Haal de bonen 1 voor 1 door het ei, de bloem, terug door het ei en dan door de broodkruimels.
- 2 keer in het ei, als je een nog dikkere korst wil herhaal je het ei en de broodkruimels.
- Frituur de de bonen tot de korst bruin is geworden. (2min.)
- Serveer met dressing als borrelhap, slaatjes of bijgerecht.

Smakelijk!



TIP! Haal met de linker hand de boontjes door het ei en bloem en gebruik de rechter hand om de boontjes op een bord te leggen of te frituren. Anders gaan beide handen onder de paneer meel zitten wat heel vervelend werkt en veel rommel maakt!
Van het laatste heb ik geen foto's genomen. ;)
toegevoegd door Arties