Gefrituurde visjes
Als dit geen zomers hapje is, dan weet ik het niet meer. Vanaf de eerste beet waan je je op een zuiders terras. Zalig

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 gr diepvries  spiering, vers als je deze kunt vinden.
bloem
peper en zout
halve citroen (optioneel)
10-20 minuten

Recept

  • Spiering is een klein visje. Je kan deze in zijn geheel verwerken wat extra makkelijk is.
  • Laat de diepvriesspiering ontdooien in de koelkast, spoel af en dep droog. Verse spiering kort afspoelen onder stormend koud water en droog deppen.
  • Je kunt de visjes eventueel door een tempurabeslag halen maar makkelijker is deze door op smaak gebrachte bloem (peper en zout) te halen. Overtollige bloem (of beslag) afkloppen Je frituurvet blijft zo ook 'properder'.
  • 6 à 7 minuten frituren op 180° of totdat de visjes heerlijk krokant zijn. Dep het vet af op keukenpapier en serveer onmiddellijk. 
  • Bijkruiden met peper en zout kan, indien gewenst besprenkelen met een weinig citroensap.

 
toegevoegd door Sidfrisjes