Bolognese-saus
De ideale saus voor spaghetti! Door het lange sudderen, wordt de saus zeer smaakvol. Ook heerlijk voor in de lasagne.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

6 tomaten
1 wortel
2 teentjes knoflook
1 rode ui
2 el milde olijfolie
500g rundergehakt
4 el tomatenpuree
130 ml rode wijn
2 tl gedroogde oregano
zout en peper, naar smaak
Langer dan 2 uur

Recept

Blancheer de tomaten: maak een kruis aan de onderkant, dompel ze 2-3 minuten in heet water, haal ze eruit, doe ze in een bak koud water en verwijder het vel. Hak de tomaten. 

Hak de wortel, knoflook en ui heel fijn, het liefst in een keukenmachine.

Verhit de olie in een pan, voeg de groenten toe en laat alles 5 minuten zachtjes zweten.

Draai het vuur hoog, voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.

Voeg de gehakte tomaten, tomatenpuree, wijn, oregano en zout en peper toe. Roer, verlaag het vuur en laat alles 1,5-2 uur zachtjes pruttelen.

Proef en corrigeer zo nodig de smaak. Serveer met spaghetti.
toegevoegd door PWestbeek