Maaltijdsalade van geroosterde pompoen en kikkererwten
ik ben altijd op zoek naar makkelijke, voedzame alternatieven voor een boterham als lunch op werkdagen. Deze salade voldoet, wat mij betreft, aan alle eisen: het kan van tevoren bereid worden, het is zeker voedzaam, kan zowel op kamertemperatuur alsook koud gegeten worden en het is gewoonweg lekker. De geroosterde pompoen met uien is op zich al een smaakvol bijgerecht, trouwens.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 kleine pompoen
2 flinke rode uien
4-5 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
5 blaadjes salie
450g gare kikkererwten uit blik
wat verse peterselie
1 citroen
versgemalen zwarte peper
30-60 minuten

Recept

Allereerst de pompoen door midden snijden en alle zaadjes verwijderen. Daarna ongeschild de pompoen in stukjes snijden. De uien schillen en in partjes snijden. Samen met de pompoen in een ovenschaal doen, bestrooien met zout, peper, fijngesneden salie en besprenkelen met wat olijfolie. De boel goed omhusselen zodat de kruiden goed verdeeld zijn. Roosteren 20-30 minuten in voorverwarmde oven op 200C.

Als de pompoen gaar is en nog warm het mengen met de kikkererwten en blaadjes peterselie. Bestrooien met aardig wat citroensap, het gerecht kan het heel goed gebruiken, de sap zorgt voor een frisse noot. Even laten staan en op kamertemperatuur of koud opdienen. Ongelooflijk dat zo weinig eenvoudige ingredienten toch zo'n verassend frisse combinatie oplevert. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome