Pannenkoeken
Pannenkoeken, dat zorgt voor een instant flashback naar verjaardagsfeestjes, carnaval en spontane luie zondagen. Hartig of zoet, altijd lekker! De topping kies je uiteraard zelf!

Ingrediƫnten
Voor 12 stuks

200 gr bloem,
4 eieren,
halve liter melk,
2 zakjes vanillesuiker (8 gr),
2 el kristalsuiker,
scheutje arachideolie,
scheutje bruiswater,
extra arachideolie (om te bakken)
20-30 minuten

Recept

  • Bloem, eieren en suiker in een mengkom doen en al kloppend met een garde de melk toevoegen. Vervolgens een scheutje bruiswater toevoegen alsook de arachideolie. Zeef het beslag om klontertjes te verwijderen.
  • Je pannetje op het vuur verwarmen en arachideolie toevoegen. De olie flink verwarmen en zodra deze lichtjes begint te roken weggieten in een potje. 
  • Het nodige beslag toevoegen, een keertje rollen met de pan en deze op het vuur zetten. Met een palletmesje onmiddellijk de zijkantjes vrijsteken en zodra het beslag gestold lijkt met het palletmes je pannenkoek volledig losmaken en deze omdraaien. Dat mag met de nodige show!
  • Met een beetje keukenpapier de arachideolie in het kommetje opdeppen en hiermee he pannetje insmeren. Op het vuur zetten en het hele proces herhalen tot al het beslag op is. Dit recept is goed voor zo'n 12 mooie flensjes.
toegevoegd door Sidfrisjes