Stoofperen voor kleine kinderen
Zowel mijn peuter als baby houden heel erg van stoofperen. Ik ook, maar het liefst met port of wijn en dat geef ik mijn kleintjes toch liever niet. Het is een fabeltje dat alcohol grotendeels verdampt. Enkel een gekookte stoofpeer op het bord van je kleintje is toch een beetje saai en daarom maak ik ze met rood fruit, wat een leuke kleur aan de peren geeft en een lekker smaakje bovendien.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

2 stoofperen
100 g rood fruit naar keuze (uit de vriezer en in de zomer vers)
10-20 minuten

Recept

Schil de stoofpeertjes, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Leg ze in een pannetje. Je kunt ze ook halveren natuurlijk.

Pureer de vruchten tot een gladde puree. Giet de rodevruchtensaus over de peertjes en zet ze op zacht vuur. Laat zachtjes pruttelen tot de peertjes gaar zijn en de saus is ingedikt.Afhankelijk van het soort fruit dat je kiest, kun je nog een andere smaakmaker toevoegen. Bijvoorbeeld wat vanillemerg of een mespuntje kaneel.



toegevoegd door annemieke