Mini Lasagne
Dit receptje heb ik van een Amerikaanse vriendin. Het zijn mini lasagnes gemaakt in de gekende cupcake vormpjes en het lasagnedeeg is vervangen door rijstpapier bedoeld voor het maken van loempia's en dim sum. Het enige dat je zelf moet voorbereiden is de spaghettisaus.

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 g spaghettisaus
10 vellen rijstpapier
200 g ricotta
geraspte mozzarella
geraspte kaas voor gratin
20-30 minuten

Recept

  1. Dompel de vellen rijstpapier even in wat koud water en leg ze plat op een vochtige handdoek. Laat ze even soepel worden.
  2. Smeer de cupcake vormpjes in met wat olijfolie en maak een "zakje" met een rijstvel in elk vormpje.
  3. Maak nu laagjes met de de saus, ricotta kaas en mozzarella en een velletje rijstpapier.
  4. Werk af met de geraspte kaas voor gratin en kruid naar eigen wens met Italiaanse kruiden. 
  5. Zet de vorm ongeveer 20min in een oven van 190°C
De bovenzijde van het rijstpapier zal heerlijk knapperig worden en de onderkant zacht. Laat de cup-lasagnes nu afkoelen.
Smakelijk!
toegevoegd door Arties