Koffiemuffins met chocola
Een lekkere opkikker op elk moment van de dag!

Ingrediënten
Voor 12 stuks

250 g patentbloem
2 tl bakpoeder
½ tl bicarbonaat
2 el cacaopoeder
75 g witte chocola van een reep, gehakt
75 g pure chocola van een reep, gehakt
100 ml versgezette espresso, gekoeld
100 ml melk
150 g fijne suiker
1 ei
70 ml zonnebloemolie
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet de muffinvorm in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Klop alle overtollige bloem weg.
Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonaat en cacaopoeder in een kom. Voeg de gehakte chocolade toe en roer alles goed door.
In een maatbeker klop je met een garde de espresso, melk, suiker, ei en olie.
Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en roer alles met een houten lepel en een lichte hand. Niet te fanatiek roeren!
Verdeel het beslag tussen de bakvormpjes en laat de muffins 15-20 minuten bakken.
Op een rooster laten afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek