Deze taart zet je in 'no time' op tafel. Vooral omdat je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. De smaak is een ware traktatie: romige creme, zoete uien en zoute spekjes. Perfect voor een heerlijke zondagse lunch!
Ingrediënten
Voor 6 personen
1 blik pizzadeeg
200g crème fraîche
1 1/2 el mascarpone
versgemalen nootmuskaat
mespunt zout
versgemalen peper
2 uien, in dunne halve ringen gesneden
100g spekreepjes
paar takjes tijm, blaadjes geplukt
20-30 minuten
Recept
Oven op 200°C voorverwarmen en bakplaat met bakpapier bekleden.
Leg het pizzadeeg op de bakplaat en rek het deeg met je vingers zodat het dunner wordt.
Meng de crème fraîche, mascarpone, nootmuskaat, zout en peper in een bakje. Verdeel dit over het deeg maar laat een beetje van de randen vrij.
Verdeel de uien en de spekreepjes over het romige mengsel. Strooi wat tijmblaadjes over de taart en zet de taart gedurende 20-25 minuten in de oven. Zorg dat de randen niet te donker worden en gebruik eventueel strookjes aluminiumfolie om ze af te dekken.
Serveer met een salade en een frisse droge wijn uit de Elzas.