Tarte Flambée
Deze taart zet je in 'no time' op tafel. Vooral omdat je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. De smaak is een ware traktatie: romige creme, zoete uien en zoute spekjes. Perfect voor een heerlijke zondagse lunch!

Ingrediënten
Voor 6 personen

1 blik pizzadeeg
200g crème fraîche
1 1/2 el mascarpone
versgemalen nootmuskaat
mespunt zout
versgemalen peper
2 uien, in dunne halve ringen gesneden
100g spekreepjes
paar takjes tijm, blaadjes geplukt
20-30 minuten

Recept

  • Oven op 200°C voorverwarmen en bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Leg het pizzadeeg op de bakplaat en rek het deeg met je vingers zodat het dunner wordt.
  • Meng de crème fraîche, mascarpone, nootmuskaat, zout en peper in een bakje. Verdeel dit over het deeg maar laat een beetje van de randen vrij.
  • Verdeel de uien en de spekreepjes over het romige mengsel. Strooi wat tijmblaadjes over de taart en zet de taart gedurende 20-25 minuten in de oven. Zorg dat de randen niet te donker worden en gebruik eventueel strookjes aluminiumfolie om ze af te dekken.
  • Serveer met een salade en een frisse droge wijn uit de Elzas.
toegevoegd door PWestbeek