Appeltaart
Appeltaart met een heerlijke zanddeeg-korst. Deze eenvoudige appeltaart is een klassieker die al van onze kindertijd meegaat, en die nu door de eigen kinderen ook graag gemaakt en gegeten wordt. Heerlijk warm, met een bolletje ijs erbij. Het is ook perfect mogelijk om de appels te vervangen door ander fruit zoals rabarber of rode vruchten (bijvoorbeeld de diepvriesmengeling van colruyt). Op de foto wordt de appeltaart geserveerd met een bolletje ijs en een sausje van vers geplukte frambozen.

Ingrediënten
Voor 6 personen

150 g goede boter
150 g kristalsuiker
250 g zelfrijzende bloem
1 ei
3-4 appels
snuifje zout
kaneel
2-3 eetlepels paneermeel
10-20 minuten

Recept

  1. Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes rijkelijk met kaneel
  2. Kneed de boter, de suiker, de gezeefde bloem en het ei tot een homogene massa. Voeg ook een snuifje zout toe.
  3. Beboter een ronde taartvorm. Vul de bodem en de randen van de taartvorm met het deeg en druk goed aan. Indien mogelijk, hou nog een beetje deeg over om een deksel te maken op het einde
  4. Prik met een vork gaatjes in de bodem
  5. Strooi het paneermeel op de deegbodem
  6. Vul de bodem met de appels
  7. Met de rest van het deeg maak je dunne slierten, die je dan over de appels drappeert (om zo een ruitjes-patroon te bekomen)
  8. Bak de taart 50-60 min op 180°C in een voorverwarmde oven
toegevoegd door isabel