Geitenkaasnotenkroketten
Zelf kroketten maken is leuk. Vooral omdat je dan zelf kunt bepalen wat erin gaat. Dat je er nogal vieze handen van krijgt, moet je maar op de koop toe nemen. Deze kroketjes kun je na het frituren invriezen.

Ingrediƫnten
Voor 6 stuks

50 g gezouten cashewnoten
50 g andere noten, zoals amandelen, walnoten, hazelnoten
75 g belegen harde geitenkaas, fijn geraspt
een kleine witte ui, gesnipperd
roomboter
1 el gehakte peterselie
25 g roomboter
50 g bloem
50 ml melk
bloem
paneermeel
1 groot ei
Langer dan 2 uur

Recept

Rooster de noten op laag vuur totdat ze een mooi kleurtje krijgen.

Fruit de ui in roomboter en blus af met een klein scheutje balsamico.

Maal de noten samen met de ui en de peterselie fijn in de keukenmachine.

Maak een roux door de roomboter te smelten in een pan en daar de bloem bij te doen. Laat het eventjes pruttelen en voeg dan de melk toe. Het wordt nu een heel erg dikke roux en dat is ook de bedoeling. Haal van het vuur af.

Meng het notenmengsel met de roux en voeg dan ook de kaas toe. Laat dit mengsel even een half uurtje buiten de koelkast afkoelen.
Rol er 6 kroketjes van, maak ze niet te dik, want dat frituurt niet goed.

Laat de kroketjes nu ruim een half uur in de koelkast hard worden.

Zet een bord met losgeklopte ei klaar en een bordje bloem en paneermeel. Rol de kroketjes door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Laat ze nog even een half uurtje opstijven in de koelkast.

Frituur de kroketjes enkele minuten op ongeveer 180 graden in olie of vet.
Zorg dat ze een mooie bruine kleur hebben en dat ze van binnen helemaal warm zijn.

Eet de kroketjes met een lekkere jam of chutney van bijvoorbeeld rode vruchten.

Je kunt de gefrituurde kroketten invriezen en in de oven even oppiepen.
toegevoegd door annemieke