Hazelnootkoekjes met ganache
Brosse zandkoekjes met uitgesproken hazelnootsmaak zijn heerlijk in combinatie met melkchocolade ganache.

Ingrediƫnten
Voor 12 personen

Voor koekjes:
200g roomboter
100g suiker
1 eetlepel vanillesuiker
snuf zout
150g bloem
50g maizena
200g gemalen hazelnoten
Voor ganache:
20g roomboter
100g melkchocolade
50ml slagroom
30-60 minuten

Recept

Om te beginnen ganache, omdat deze moet afkoelen: melkchocolade in stukjes breken en smelten met de roomboter en slagroom au bain marie of heel voorzichtig in de magnetron. Goed door elkaar heen roeren en laten afkoelen.

Voor het deeg de roomboter met suikers en zout luchtig kloppen. De bloem, maizena en gemalen hazelnoten toevoegen en samenbrengen tot een zacht en wat kruimig deeg. Het deeg 20 minuten in de koelkast laten rusten.

Uit het deeg bolletjes ter grootte van een walnoot rollen en in elk voorzichtig een kuiltje maken: met je duim of anders met de steel van een houten lepel. Het is even oefenen, als je er teveel druk op zet, vallen de koekjes uit elkaar. Bakken op 180C 10-15 minuten.

Als de koekjes gekoeld zijn, kan het van de bakplaat getild worden, anders zijn ze te bros. Terwijl de koekjes afkoelen, kan de ganache opgeklopt worden tot het dik en luchtig is. Met de ganache kunnen de kuiltjes in de koekjes gevuld worden, zo met een lepeltje of eventueel kan een spuitzak gebruikt worden.
toegevoegd door BGastronome