Donkere brownies met hazelnoten en cranberry’s
Deze brownies zijn donker, smeuïg en zitten vol heerlijke hazelnoten en gedroogde cranberry's. Lekker bij de thee of als toetje (American style!): warm uit de oven, met een bolletje vanille-ijs! *Gebruik altijd chocolade met een hoog percentage cacao (tussen de 65% en 72%)

Ingrediënten
Voor 16 personen

250g boter
300g goede, bittere chocolade
5 eieren
300g rietsuiker
2 tl vanille extract
200g patentbloem
mespunt zout
150g hele hazelnoten
160g gedroogde cranberry's
30-60 minuten

Recept

  • Oven voorverwarmen op 180°C en een rechthoekige bakvorm van 34 x 24 cm met bakpapier bekleden.
  • Smelt de boter en chocolade au bain marie en laat dit dan eventjes afkoelen.
  • Met een hand- of standmixer klop je de eieren, de suiker en het vanille extract in ongeveer 2 minuten tot een dik, romig mengsel.
  • Voeg de gesmolten chocolade en boter langzaam aan de eieren toe terwijl je met de mixer blijft kloppen.
  • Spatel de bloem, het zout, de noten en de cranberry's voorzichtig door het ei/chocolade mengsel.
  • Giet het beslag in de bakvorm en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Bak de brownies in 20-25 minuten. 
  • De bovenkant moet scheuren vertonen en de binnenkant moet nog smeuïg zijn. Ze moeten vooral niet te lang in de oven, anders drogen ze uit en krijg je geen lekkere, ‘fudgy’ brownie zoals het hoort! Onthoud daarom ook dat ze tijdens het afkoelen nog verder nagaren.
  • Laat de brownies 20 minuten in de bakvorm (op een rooster) afkoelen voordat je ze in rechthoekige stukken snijdt.
toegevoegd door PWestbeek