Glühweincakejes
Deze cakejes smaken natuurlijk niet zo wijnerig als een beker verse warme kruidenwijn, maar deze cakejes hebben door de combinatie van kruiden toch genoeg een zweem van glühwein in zich.

Ingrediënten
Voor 6 stuks

200 ml rode wijn
100 g suiker
75 g roomboter
3 eieren
100 g bloem
1 tl bakpoeder
12 kruidnagels
1 tl kaneel
20 ml verse sinaasappelsap en het rasp van 2 sinaasappels
muffinvorm voor 6 muffins
papieren cakevormpjes
Langer dan 1 uur

Recept

Giet de wijn in een pannetje en doe er 8 kruidnagels bij. Laat de wijn rustig pruttelen op laag vuur en zorg dat je erbij bent als het bijna helemaal ingekookt is. Zeef dan de kruidnagels eruit en zet nog even terug op het vuur. Wanneer er nog slechts een plakkerige substantie over is, zet je het vuur direct uit en doe je de boter erbij. Laat de boter even smelten.

Mix in de keukenmachine de suiker met de eieren en het lauwe boterwijnmengsel. Voeg de bloem vermengd met het bakpoeder toe en draai er een glad beslag van. Vijzel de resterende vier kruidnagels tot fijn poeder en meng ze samen met het sinaasappelsap-, rasp en de kaneel door het beslag.

Stop in een muffinvorm zes muffinpapiertjes en vul ze met het beslag. Leg op elk cakeje een stukje pijpkaneel. Zet ze ongeveer een uurtje in de oven tot ze goudbruin zijn en bestrooi wanneer ze afgekoeld zijn met suiker.
toegevoegd door annemieke