Granola
Hij staat altijd zo mooi en huiselijk in mijn keuken; mijn grote glazen pot gevuld met dit lekkere mengsel van havermout, noten en rozijnen. Met een kom yoghurt en wat fruit, is granola een lekker en gezond ontbijt. *De aanwijzingen zijn bedoeld voor een normale oven. Als je een grote oven hebt, kan je de granola waarschijnlijk in een keer maken. In plaats van rozijnen,kan je ook gedroogde cranberry's gebruiken.

Ingrediënten
Voor 20 personen

450 g havermoutvlokken
120 g walnoten, grof gehakt
175 g gemengde noten, grof gehakt
55 g gemalen kokosnoot
2 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen gember
1 tl zout
125 ml honing
200 ml appelmoes, ongezoet
100 g donkerbruine basterdsuiker
50 ml zonnebloemolie
2 tl vanille extract
200 g rozijnen
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de havermoutvlokken, noten, kokosnoot, gemalen kaneel, gemalen gember en zout in een grote kom.

In een maatbeker kluts je de honing, appelmoes, suiker, olie en vanille extract.Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe, meng alles goed en zorg dat al het vocht goed door de droge ingrediënten is verdeeld.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de helft van het mengsel gelijkmatig eroverheen. Zet de bakplaat in de oven en bak de granola 20 minuten. Halverwege haal je de granola even uit de oven en schep je alles goed om.

De laatste tien minuten moet je steeds even kijken of de granola niet te bruin wordt. Schep de granola zodra hij uit de oven komt goed om en voeg de rozijnen toe. Laat de granola dan tien minuten op de bakplaat, bovenop een rooster, afkoelen voordat je deze in een pot doet.

Doe hetzelfde met de andere helft van het mengsel.

De granola blijft ongeveer een maand goed als je deze in een luchtdichte pot bewaart.
toegevoegd door PWestbeek