Havermoutkoekjes
Kinderen vinden deze knapperige koekjes heerlijk. Ze zijn ideaal als gezond tussendoortje, voor in de lunchtrommel of na school met een glas melk.

Ingrediƫnten
Voor 20 stuks

100g zachte boter
130g ruwe rietsuiker
1 ei
2 tl vanille- extract
60g patentbloem
mespunt zout
1/2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
150g havermout vlokken
150g rozijnen
60g walnoten, gehakt
20-30 minuten

Recept

Oven op 180C voorverwarmen en een bakplaat met bakpapier bekleden.
Klop de boter met de suiker in een kom. Kluts het ei met het vanille-extract en voeg aan de boter en suiker toe terwijl de machine blijft draaien.
Zeef de bloem met het zout, het bakpoeder en de kaneel in de kom. Voeg de havermout vlokken, rozijnen en gehakte noten toe. Gebruik een houten lepel om alles goed te mengen.
Maak je handen vochtig een gebruik een eetlepel (maak deze ook vochtig) om koekjes te vormen. Leg ze op de bakplaat met een beetje tussenruimte. Druk ze een beetje plat met de achterkant van een vork.
Bak de koekjes 10-15 minuten en laat ze op een rooster volledig afkoelen. De koekjes zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen.
toegevoegd door PWestbeek