Pompoensoep met rode uien en spek
Een kleurrijk en gezond soepje perfect voor de koude herfstdagen.

Ingrediƫnten
Voor 3 personen

1 kilo pompoen, gehalveerd en zonder zaden
4 tenen knoflook, geplet
milde olijfolie
2 grote rode uien, dun gesneden
1 sjalotje, fijngesnipperd
8 blaadjes salie, fijngesneden
1 rode chilipepertje, zonder zaden en lijsten, fijngesneden
800ml kippenbouillon
zout en peper, naar smaak
6 plakjes spek
30-60 minuten

Recept

Oven op 200C voorverwarmen. Doe de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de geplete knoflook in de holte van elke helft pompoen, bedruppel met een beetje olie en breng op smaak met zout en veel verse peper.Rooster de pompoen gedurende 45 minuten en laat deze daarna volledig afkoelen.

Terwijl de pompoen roostert, begin je met het carameliseren van de uien. Verwarm 4el olie, voeg de gesneden rode ui toe en breng op smaak met zout en peper. Bak ze eerst op een hoog vuur en temper het vuur na een paar minuten. Laat ze in 40 minuten zachtjes bakken. Roer af en toe. Daarna laat je ze op keukenpapier uitlekken.

Om de soep te maken, verwarm 1 el olie en laat de fijngesnipperde sjalotje, chilipepertje en salie zachtjes zweten gedurende 5 minuten.

Haal het vruchtvlees uit de geroosterde pompoen en voeg aan de pan toe. Knijp de knoflook teentjes uit en voeg deze ook toe. Voeg de bouillon toe en laat alles over een middelhoog vuur gedurende 10 minuten koken.

In de tussentijd, bak het spek in een droge koekenpan en laat deze uitlekken op keukenpapier.

Pureer de soep in de blender of met behulp van een handmixer.

Serveer the soep met de gecarameliseerde uien en met een beetje verkruimeld spek. Garneer met een blaadje salie.
toegevoegd door PWestbeek