Scones
"Tea time" ...altijd een goed moment. Het woord "scone" zou misschien van het oudnederlandse "schoonbrood" afkomstig zijn: een mooi, wit broodje dus. Maar iedereen die de scones al in Engeland, Ierland of Schotland geproefd heeft, weet dat daar de lekkerste te vinden zijn! Scones zijn lekker warm en koud en heerlijk met een beetje room of confituur erop.

Ingrediënten
Voor 6 stuks

200 gram bloem
een halve theelepel bicarbonaat
50 gram boter
1 theelepel suiker
snuifje zout
100 ml melk
sultana rozijnen (optioneel)
10-20 minuten

Recept

Doe de bloem, bicarbonaat, suiker en zout in een kom.
Snij de boter in kleine stukjes en meng deze zachtjes met de vingertoppen onder de bloem.
Voeg de helft van de melk toe en kneed het deeg. Voeg vervolgens zoveel melk toe tot er een mooi, droog deeg ontstaat dat niet aan de handen plakt.
Zet het deeg in de ijskast terwijl de oven opwarmt tot 200 °C.

Als je rozijnen in je scones wil, voeg je nu een handvol toe aan het deeg, heel even kneden totdat de rozijnen goed verspreid zijn.
Rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 cm dikte en steek rondjes uit (ik doe het met de bovenkant van een glas). Leg deze op bakpapier op het bakblik. De bovenkant van de scones kan je inwrijven met een beetje melk zodat er een glans op komt.

Bak de scones ca. 10 à 12 minuten in de oven.
Best heb je een beetje geduld voor je proeft... recht uit de oven hebben ze minder smaak dan afgekoeld!
toegevoegd door katrien