Frambozensorbet
Ooit probeerde ik sorbetijs te maken. Dat mislukte en ik kreeg keihard ijs waarmee ik een gat door iemands ruit kon gooien. Afgeschrikt door dit mislukte experiment, at ik jarenlang sorbetijs uit pot. Tot ik de moed had het nogmaals te proberen. Het resultaat? Fluweelzacht sorbetijs!

Ingrediënten
Voor 3 personen

Voor ongeveer 300 ml sorbetijs :
275 g frambozen
100 ml water
120 g suiker
30-60 minuten

Recept

Pureer de frambozen. Zeef de puree met een roerzeef of fijne zeef tot een pitloze moes. Je hebt nu ongeveer 200 g moes. Vul dit aan met 100 ml water tot 300 ml vocht.

Giet het in een pan en doe er ook de suiker bij. Breng aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Giet het over in een bakje als ‘t afgekoeld is.

Als het ijsmengsel goed koud is, kun je het in de ijsmachine tot sorbetijs draaien. Heb je geen ijsmachine, giet het mengsel dan in een platte doos en zet het in de vriezer. Druk elk half uur de ijskristallen kapot.
toegevoegd door annemieke