Zwarte Woud Cupcakes
Een klassieker in een nieuw jasje! Laat de herfst maar komen (al smaakt het elk seizoen wel)

Ingrediënten
Voor 12 stuks

Voor de cupcakes
125 gram boter op kamertemperatuur - 175 gram ultrafijne kristalsuiker - 2 biologische eieren - 200 gram zelfrijzende bloem - 2 eetlepels chocoladepoe
Kersen op likeur - 75 gram marsepein - 200 milliliter room - 20 gram suiker - bosvruchten - chocoladeparels.
20-30 minuten

Recept

* Verwarm de oven voor op 170° Celcius. Plaats de papieren cupjes in de vorm.

* Boter en suiker in een ruime kom mengen tot deze licht en luchtig van consistentie is. Eén voor éen de eieren toevoegen, en deze goed mengen. Cacaopoeder en de bloem in de kom zeven en opnieuw goed mengen. Vervolgens de melk en de chocolade toevoegen en - u raadt het al - goed mengen. Met een keukenmachine is dit uiteraard een piece of cake, met de hand gaat ook.

* Het beslag verdelen over de 12 vormpjes. Standaard worden deze, naargelang het deeg, voor de helft gevuld. Omdat we hier een luchtig beslag hebben mag dit tot 2/3 van het cupje, zeker gezien de afwerking welke we in gedachten hebben. Zet de vorm in de oven / barbecue* en bak deze voor 20 à 22 minuten af

 * Nadat je met een prikker gecontroleerd hebt of de cupcakes gaar zijn haal je deze uit de oven, verwijder je de cakejes uit de bakvorm en laat je deze afkoelen op een taartrek.

* Klop de slagroom met de suiker goed op, vul hiermee een spuitzak met ongekartelde spuitmond en zet deze weg in de koelkast voor later gebruik.

* Maak met een mesje voorzichtig een kuiltje in het midden van de cupcake. Je zal merken dat het een zeer luchtig cakeje is. Neem het cupje in je hand, voeg 2 theelepels van de kersenlikeur toe en draai het cupje rond zodat de likeur mooi wordt opgenomen door het cakeje. Voeg verder 3 à 4 gehalveerde kersen toe.

* Het gat in onze cakejes gaan we netjes bedekken met marsepein. Rol de marsepein uit tot een dikte van ongeveer 2 millimeter en steek hier rondjes uit, groot genoeg om het met kersen gevulde gat te bedekken.

* Brand deze rondjes marsepein voorzichtig met een crème brûlée brander af (op bv de onderkant van een pan) en dek hier voorzichtig de kersen mee af.

* Neem de spuitzak en spuit bolletjes room van verschillende grootte over de cupcake zodat de marsepein volledig bedekt wordt. Op de plaatsen waar de verschillende toefjes room elkaar raken kan je kleine bosvruchtjes naar keuze plaatsen. Werk verder af met de heerlijk krokante chocoladeparels.
toegevoegd door Sidfrisjes