Pittige schnitzel
Dunne lapjes varkensvlees worden in een mengsel van ei en kruiden gemarineerd voordat ze gepaneerd worden. Daarna bak je ze mooi krokant en goudbruin en serveer je ze met seizoensgroente naar keuze.Vergeet niet om er een schijfje citroen bij te geven.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 dunne varkenschnitzels
2 eieren
6 blaadjes salie, fijngesneden
½ tl pittige gerookte Spaanse paprikapoeder (Pimentón Ahumado Picante)
1 tl zout
versgemalen peper
70g paneermeel
klont boter
milde olijfolie
citroenschijfjes, voor erbij
20-30 minuten

Recept

Kluts de eieren in een ondiep bord samen met de salie, paprikapoeder,zout en peper. Haal het vlees door dit mensel en laat het hierin 10minuten marineren. Doe het paneermeel in een ander ondiep bord en haalelke schnitzel door het paneermeel. Verhit genoeg boter en olie in eengrote koekenpan en bak de schnitzels goudbruin in ongeveer 3-5 minutenper kant. Serveer met de citroenschijfjes.
toegevoegd door PWestbeek