Fruitige ijspralines
Te veel snoepen is ongezond, maar wat dacht je van deze fruitige ijspralines? Aardbeien, banaan, kiwi, ananas, ... in een chocoladen jasje uit de diepvries: om je vingers bij af te likken!

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

aardbei
ananas
kiwi
banaan
... ander fruit naar keuze
200 g pure chocola
200 g melkchocola
200 g witte chocola
0-10 minuten

Recept

Schil en snij het fruit in kleine stukken, ter grootte van een praline.

Smelt de drie soorten chocola in afzonderlijke potten au bain marie.

Dop de stukjes fruit telkens in een van de chocoladedips.

Leg ze op een bakpapier en laat even afkoelen op kamertemperatuur.

Als de chocolade gestold is, leg je de fruitpralines in doosjes en plaats je ze in de diepvries.

Heb je trek in de fruitige ijspralines?
Leg ze dan eerst een 15-tal minuutjes uit de diepvries alvorens je eraan knabbelt, om je tanden te sparen.
toegevoegd door mbos