Krokante croques
Croques uit het vuistje, in een handomdraai! Naast de alombekende croque monsieur, madame en cheval, presenteren wij u graag de croque salmon en croque méditerranée.

Ingrediënten
Voor 4 personen

oud (of vers) brood (liefst wit)
200 g gerookte zalm
100 g kruidenkaas
200 g prosciutto
zongedroogde tomaatjes
rucola
parmigiano, grana padano of andere Italiaanse brokkelkaas
olijfolie
50 g boter
0-10 minuten

Recept

De bereiding van deze croques is erg simpel en vergelijkbaar met de gewone croque monsieur en aanverwanten.

CROQUES SALMONS:

Smeer een boterham in met kruidenkaas en beleg met een plakje gerookte zalm. Leg er een andere boterham overheen. Smeer de buitenzijde van de bovenste boterham in met boter.

CROQUES MEDITERRANEES:

Je belegt een stuk brood met een dikke schel prosciutto, een tweetal zongedroogde tomaatjes en enkele blaadjes rucola.
Rasp de parmezaanse kaas erover en leg een ander stuk brood erop. Smeer de buitenzijde van het bovenste stuk brood in met olijfolie.

Bak de croques salmons langs beide zijden in een pan met boter.

Bak de croques méditerranées langs beide zijden in een pan met olijfolie.

Serveren kan met groentegarnituur en een frisse dressing.

TIPS:
Voor vegetariërs zijn een croque kruidenkaas en croque méditerranée zonder prosciutto ook overheerlijk!

De croques méditerranées kun je ook bakken in olijfolie met Italiaanse kruiden zoals oregano of basilicum.
toegevoegd door mbos