Poffertjes!
Het mogen dan wel minipannenkoekjes zijn, ze zijn daarom niet minder lekker. Een typisch Nederlands gerecht, maar origineel wel uit Frankrijk overgewaaid. Maar dat stopt ons, Belgen, niet om ze ook hier te maken en te genieten van deze zoete lekkernij!

Ingrediënten
Voor 4 personen

3 dl volle melk
1 dl room
400 g zelfrijzende bloem
1 ei
2 eetlepels witte suiker
boter of olie
poffertjespan
10-20 minuten

Recept

  • Zeef de bloem boven een kom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de melk en room toe. Meng het beslag met een garde en voeg al roerend de suiker toe. Klop goed tot je een smeuïg poffertjesbeslag krijgt.
  • Verhit de poffertjespan en vet ze in met boter of olie.
  • Giet in elke poffertjesvorm voldoende beslag. Laat de poffertjes bakken tot de bovenkant bijna volledig droog is. Draai de poffertjes dan om en laat kort even verder bakken.
  • Voor de garnering gebruik je dezelfde ingrediënten als bij pannenkoeken of wafels: boter, poedersuiker of andere suikers, siroop, slagroom, vers fruit, chocopasta, enzovoort…
toegevoegd door Marilisa