Pasta vol vitaminen uit Friuli
Een energieboost vol vitaminen en koolhydraten, ideaal voor of na een stevige sportprestatie! En overheerlijk als bijgerecht bij een bbq, grill- of gourmetavond. Simpel en snel, gezond en geweldig lekker!

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 courgette
1 aubergine
1 teentje look
2 sjalotten of 1 ui
kerstomaatjes
1 bol buffelmozzarella of 1 blok fetakaas
peper en zout
verse basilicum en oregano
olijfolie
pasta naar keuze
10-20 minuten

Recept


- Was de courgette en aubergine en snij beide in kleine
stukjes. Verwijder bij de aubergine best het sponzige binnenvlees.

- Pel de look en de sjalotten of ui en versnipper ze.

- Stoof de look en sjalot- of uisnippers in olijfolie. Voeg
de blokjes courgette en aubergine toe en laat meestoven tot ze goudbruin zijn. Voeg de verse basilicum, oregano, peper en zout toe en laat nog even sudderen.

- Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta. Bereid
de pasta volgens de instructies op de verpakking.

- Snijd de kerstomaatjes in halve partjes.

- Snijd de buffelmozzarella of fetakaas in blokjes.

- Voeg de gestoofde groentjes toe aan de pasta in een grote
mengkom. Roer goed om. Voeg daarna de kerstomaatjes en mozzarella of feta toe. Roer opnieuw goed om. De kaas zal heerlijk smeuïg worden door de warmte van de pasta en gestoofde groentenmix. Ook de kerstomaatjes zullen de warmte opnemen
en extra smaak afgeven. En de verse vitaminen zullen smelten op de tong, smakelijk!
toegevoegd door Marilisa