Frambozen-yoghurtcake met nectarine
Frambozen zijn heerlijk. In de moestuin komt er nu al een eind aan, maar je kunt ze nog wel even bij de groenteboer kopen en buiten het seizoen liggen ze ook in pakjes in de supermarktvriezers. Je hebt voor deze cake dikke yoghurt nodig; Griekse of Turkse.
Als je dat niet kunt krijgen, neem dan de stevigste kwark of yoghurt die je kunt vinden.
De binnenkant van de cake moet lekker zacht zijn, maar niet nat en al helemaal niet plakkerig.

Ingrediënten
Voor 1 stuks

150 g suiker
150 g (room)boter
3 eieren
200 g bloem
5 g bakpoeder
mespuntje zout
100 g dikke yoghurt
10 ml citroensap
zest van 1/2 citroen
100 g frambozen
2 nectarines (niet-biologisch: zonder schil)
1 eetlepel suiker
Langer dan 1 uur

Recept

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de suiker, boter en eieren door elkaar. Meng ook de bloem en bakpoeder door elkaar en voeg dit dan bij het suiker-boter-ei mengsel. Voeg dan de yoghurt, het citroensap, de zest en het zout toe en meng het tot een glad beslag. Roer heel voorzichtig de frambozen erdoor, zodat ze zo weinig mogelijk kapot gaan.

Vet een ronde bakvorm van ongeveer 22 cm. in. Ik gebruik graag een springvorm met bakpapier ertussen geklemd (op de bodem dus en dan de ring erover klikken). Bakpapier is tegen het lekken en door de springvorm komt de cake ook nog goed los.

Stort het beslag in de ingevette vorm en snijd met een mes een kruis in het beslag. Dit voorkomt dat de cake heel erg bol wordt.

Bak in ongeveer 50 minuten gaar.

Snij de nectarine in dunne plakken en leg deze op de cake, wanneer hij uit de oven komt. Strooi de suiker erover en zet nog even kort onder de gril, zodat de nectarine lekker zacht wordt en bovendien aan de cake blijft plakken.

Laat de cake volledig afkoelen, alvorens je hem aansnijdt.
toegevoegd door annemieke