Petits Fours
Petits fours zijn kleine Franse cakejes geserveerd aan het einde van de maaltijd. Er zijn allerlei verschillende soorten. Sommigen meer gecompliceerd dan anderen. Maar deze zijn erg makkelijk te maken en ze smaken heerlijk! Het leuke is dat je met dit recept alle kanten op kunt, door bijvoorbeeld een ander soort fondant te gebruiken of andere versieringen. Perfect voor een verjaardag!

Ingredi├źnten
Voor 20 stuks

4 eieren
125g suiker
1 tl vanille-extract
150g bloem (gezeefd)
mespunt zout
2 el kersenjam
1 el kirsch
200g rolfondant
30-60 minuten

Recept

Vet een vierkante bakvorm (met losse bodem) van 23x 23 cm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Oven op 175┬░C voorverwarmen. 

Gebruik een mixer om de eieren, de suiker en het vanille extract romig te kloppen. Het mengsel moet heel dik en satijn-achtig worden. Roer de bloem en zout heel voorzichtig (en beetje bij beetje) door dit mengsel. 

Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 20-25 minuten. Haal uit de oven, prik hier een daar met een tandenstoker en laat 5 minuten afkoelen. 

In de tussentijd, verwarm je de jam met de kirsch. Borstel dit over de cake, laat nog volledig afkoelen en haal uit de bakvorm.

Rol het fondant op een werkvlak lichtjes bestrooid met een beetje maizena. Leg over de taart en druk zachtjes aan. Snij de taart met een scherp mes in kleine vierkante stukjes en versier naar wens.
toegevoegd door PWestbeek