Verfijnde chocolade-lavendelkoekjes
Deze koekjes zijn knapperig, licht geurig en erg verfijnd. Ze zijn zeer geschikt als onderdeel van een 'dainty' Engelse high tea, of misschien in glinsterend papier verpakt, als leuk eetbaar cadeautje. Paola’s Tips: *Het is heel belangrijk dat je onbespoten lavendelbloemen gebruikt die geschikt zijn voor consumptie. Deze zijn te koop bij kruidenierswinkels en bij sommige natuurvoedingswinkels.

Ingrediënten
Voor 50 stuks

200 g zeer fijne tafelsuiker
225 g zachte boter
1 ei, geklutst
1 el gedroogde lavendelbloemen
220 g zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
20-30 minuten

Recept

Oven op 180°C voorverwarmen en een bakplaat met bakpapier bekleden. 

Boter en suiker met een stand- of handmixer (met garde) romig kloppen. Ei toevoegen terwijl je blijft kloppen. Klop eerst de lavendelbloemen door het boter/suiker/ei mengsel heen (terwijl de mixer aan het werk blijft). Voeg daarna de bloem, cacaopoeder en zout toe op dezelfde manier. 

Doe kleine, dikke bergjes deeg van ongeveer een opgehoopt theelepeltje op de bakplaat en maak ze iets plat. Doe dit met een tussenruimte op de bakplaat van ongeveer 3 cm. Ze spreiden behoorlijk uit tijdens het bakken! 

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten en leg ze daarna heel voorzichtig op een rek om af te koelen. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen, maar worden lekker knapperig tijdens het afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek