Sla met ei en anjovissaus
Een lekkere combinatie van frisse sla, geroosterde paprika, ei en pittige dressing van ansjovis. De dressing smaakt ook goed op stokbrood of als dipsaus.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

200 g gemengde sla
2 rode paprika's
4 eieren
8 ansjovisfilets op olie
6 zongedroogde tomaten op olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels kappertjes
handjevol peterselieblaadjes, liever platte peterselie
sap en rasp van halve citroen
7-8 eetlepels olijfolie
10-20 minuten

Recept

De paprika's roosteren op open vuur tot ze geblackeerd zijn, afdekken met aluminiumfolie. Daarna de zwarte vel met een schone keukedoek afhalen, de zaadjes verwijderen en de paprika's in redelijk dunne reepjes snijden.

De eieren koken, pellen en in kwartjes snijden. Ik vind ze lekker als ze nog zacht zijn, maar dit is een kwestie van smaak.

Voor de dressing de ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook, tomaatjes, citroensap en rasp fijnmaken in een vijzel. Een keukenmachine kan ook gebruikt worden, maar dan krijgt de dressing een dikkere textuur en zal eventueel verdund moeten worden met water. De olijfolie toevoegen en nog goed doormengen tot de dressing goed gemengd is. Het hoeft niet helemaal glad en egaal te zijn.

De sla op borden schikken, daarop de reepjes paprika en stukjes ei, een beetje dressing overheen gieten. Eventueel extra dressing erbij serveren, ook lekker om op het stokbrood te doen. 
toegevoegd door BGastronome