Lemon curd taart
Een lekker frisse taart, met kerst gemaakt voor de hele familie. Ze waren er erg blij mee !

Ingrediënten
Voor 6 personen

150 gr. cafè noir koekjes( je kan deze koekjes vervangen door Italiaanse cantuccini )
75 gr. boter
250 ml. slagroom
2 eetl. poedersuiker
3 blaadjes gelatine
 3 eetl. lemon curd( te koop bij de jumbo )
20-30 minuten

Recept

Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en roer er de koekkruimels door. Verdeel dit over de bodem van een taartvorm van 24 cm en duw het stevig aan. Plaats de bodem tot gebruik in de koelkast.

Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker stijf. Verwarm 3 eetl. water en los daar de uitgeknepen gelatine in op, roer hier de lemon curd door en meng dit door de slagroom.

Verdeel het mengsel over de koek bodem en zet het ruim 2 uur in de koelkast om op te stijven. 
toegevoegd door pclans