Zalmtartaar
Frisse eenvoudige zalmtartaar gebaseerd op de rundstartaar van Jeroen Meus.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

375 gr verse zalm
theelepel mayonaise
theelepel ketchup
halve theelepel geraspte mierikswortel
1 fijn gesnipperde sjalot
1 theelepel fijn gesneden kappertjes
scheutje sojasaus
zwarte peper en grof zout
potje verse dragon
3 eetlepels mayonaise
gemengde sla
een busseltje waterkers
notenolie
10-20 minuten

Recept

dragonmayonaise: doe de dragonblaadjes van een volledig potje in een hoge beker en voeg de mayonaise toe. Mix totdat je een groene mayonaise krijgt.

Snij de verse zalm in kleine stukjes. Neem een kom en doe de gesneden zalm erin, voeg de mayonaise, de ketchup, de geraspte mierikswortel, de versnipperde sjalot, de fijn gehakte kappertjes en de sojasaus. Meng voorzichtig en kruid bij met grof zout en zwarte peper tot de smaak naar wens is. 

Kuis en was waterkersblaadjes en de salade. Voeg bij de salade en waterkersblaadjes een beetje notenolie en kruid met zout en zwarte peper

Bouw de tartaar op met een dresseerring. Leg eerst een laag tartaar en schep er twee theelepels dragonmayonaise op en smeer deze uit over de tartaar. Werk af met een bergje gemengde sla. Verwijder de  dresseerring voorzichtig.

Laat het smaken!
toegevoegd door leen