Falafel
De eerste keer dat ik falafel at, ik herinner het me alsof het gisteren was, dat was tijdens mijn eerste bezoek aan het fantastische Barcelona. Dat moet nu zo'n 13 jaar geleden zijn en ik vond er, eerlijk is eerlijk, geen zak aan. U moet weten dat ik toen nog niet de man was die ik nu ben, en een gerechtje dat grotendeels uit kikkererwten bestond, dat bleek ik toen maar niets te vinden. Nieuwe tijden, nieuwe man. Gelukkig maar!

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 blik kikkererwten (400 gr) uitgelekt en afgespoeld
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
klein handje bladpeterselie, fijngesneden
5 el panko (paneermeel kan ook)
3 el sesamzaadjes, indien mogelijk gerookt of met knoflooksmaak
komijn, peper en zout
maïskiemolie of arachideolie
10-20 minuten

Recept

* De uitgelekte kikkererwten pletten en mengen met de fijngehakte uit, knoflook, sesamzaadjes, bladpeterselie en panko.

* Kruid naar smaak met peper, zout en komijn.

* Maak kleine burgers van het kikkererwtenmengelsel en bak deze in een koekenpan in hete olie tot ze een mooie korst hebben.

* Serveer met een beetje sla, tomaat tussen een gegrild pitabroodje
toegevoegd door Sidfrisjes