Parmezaanlollies
lecca lecca di parmigiano - Het idee van parmezaanlollies zag ik op televisie bij het programma ‘Baking making easy’ van Lorraine Pascale. Het is natuurlijk geweldig om dit te serveren op een feestje. Je moet wel iets verzinnen om de lollies in te steken (ik gebruikte zelf de plastic bolle deksel van een verpakking waarin zwarte bessen hadden gezeten). Buon appetito!

Ingrediënten
Voor 16 stuks

80 gram Parmigiano Reggiano, geraspt
1 theelepel sesamzaad
1 theelepel maanzaad
extra: bakpapier, uitsteekvorm (rond), satéprikkers, iets om de prikkers in te steken
10-20 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Meng de Parmezaanse kaas met de sesamzaadjes en maanzaadjes.

Leg het bakpapier op een bakplaat en strooi in een uitsteekvormpje (zodat je een mooi rondje krijgt) wat van het parmezaanmengsel. Leg een stokje in het midden van het rondje en bedek met nog een klein beetje kaas. Maak zo meerdere lollies tot de kaas op is (als de stokjes te lang zijn, haal er dan gewoon een stukje af).

Bak de lollies circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat afkoelen en haal voorzichtig (met behulp van bv. een kaasschaaf) de lollies van het bakpapier en prik ze in een houder.
toegevoegd door zitizitoni