Meringue met rodevruchtencoulis
Iedereen kent het wel: een paar eiwitten die je na het scheiden van de dooier verlangend aankijken. Mijn overgebleven eiwitjes fluisterden zachtjes iets over meringues. Nou vooruit dan, een dessert had ik nog niet gepland.

Ingrediƫnten
Voor 10 stuks

2 eiwitten
110 g suiker
rood fruit
30-60 minuten

Recept

Klop de eiwitten stijf, tot ze gaan pieken. Klop er dan beetje voor beetje de suiker door.

Bedek een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 10 hoopjes eiwit. Ik heb de meringues in 50 minuten gebakken op 110 graden. Mijn meringues waren knapperig van buiten en lekker plakkerig van binnen. Er zijn mensen die ze liever nog wat langer bakken.

Laat de meringues volledig afkoelen.

Het is lekker om de coulis friszuur te maken, om tegenwicht te bieden aan de zoete meringue. Ik pureerde frambozen met wat aardbeitjes en aalbessen. Voor twee personen is een handje rood fruit genoeg.
toegevoegd door annemieke