Mosselen natuur
Het is weer volop mosselseizoen. Mosselen worden op veel manieren klaargemaakt. Maar "mosselen natuur" zijn toch een Vlaamse topper.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 kg mosselen
4 takjes selder
4 middelgrote uien
1 koffielepel boter
peper en zout (liefst zeezout)
4 mosselpotten
20-30 minuten

Recept

  • Mosselen spoelen in ruim wat water.
  • Gewassen selder in maantjes snijden. Uien pellen en in fijne ringen snijden. Groenten aanstoven in de boter.
  • Mosselen uit het water nemen zonder echt te laten uitlekken. Mosselen over de mosselpotten verdelen. Groenten over de potten verdelen.
  • Kruiden met rijkelijk wat peper en een mespuntje zout.
  • Afdekken en op hoog vuur 4 tot 5 minuten laten koken tot de mosselen open zijn. Opschudden om onderste mosselen naar boven te brengen. Weer even laten koken tot alle mosselen open zijn (er moeten ongeveer twee vingers in de opening passen! ).
  • Opgediend met frietjes zijn ze het favoriete gerecht van  velen.
toegevoegd door Chris