Rijstpudding met kersen en chocolade
Romig, zoet, vol vanillespikkels, met kersenjam, chocoladekrullen en amandelsnippers. Wat je in een winkel kunt kopen staat niet eens in vergelijking met dit dessert. En ja, het is een van de toetjes waar je of van houdt, of van gruwt, geen middenweg.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

70 g dessertrijst (kleine, dikke korrels)
400 ml melk
halve vanilleboon
snufje zout
3-4 eetlepels suiker
150 ml slagroom
100 g kersenjam, het liefst thuis gemaakt
een handjevol chocoladekrullen
een handjevol geroosterde amandelsnippers 
30-60 minuten

Recept

De rijst samen met melk, zout en door midden gesneden vanilleboon in een pannetje doen en aan de kook brengen. Op een heel zacht vuurtje laten sudderen, regelmatig omroeren en vooral niet uit het oog verliezen: het zal gegarandeerd overkoken en aanbranden. Dus de komende 20-30 minuten gewoon bij het fornuis blijven staan. Het helpt een beetje als het pannetje heel ruim is en voorzien van een antiaanbaklaag. Als de rijst zo'n 20 minuten gekookt heeft, is het tijd om te proeven - ik vind het lekker als er nog een heel klein beetje "bite" in de korrel overblijft, maar dit is heel persoonlijk. Als de pudding klaar is, de vanilleboon verwijderen, de suiker erdoorheen roeren en het laten afkoelen.

Koude slagroom opkloppen tot zachte pieken en door de afgekoelde pudding heen spatelen. Opdienen met een flinke lepen kersenjam, bestrooien met wat chocolade en amandels. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome