Confituur van rabarber met minder suiker.
Onze moeders en grootmoeders roerden de kokende confituur tot hij begon in te dikken. Zo gingen kleur,smaak en vitaminen verloren. Met PEC PLUS is dat niet meer nodig. Pec(tine)is een natuurlijke geleerstof getrokken uit appels of citrusvruchten. Met Pec Plus duurt de kooktijd slechts 1 minuut per kg en ik gebruik slechts de helft suiker. Het resultaat is verrassend lekker!

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

1kg rabarber netto
500 g fijne kristalsuiker
1 zakje Pec Plus (20g)
30-60 minuten

Recept

  • Was de rabarberstengels.Verwijder de draden. Snijd in kleine dobbelstenen. 
  • Weeg 1 kg rabarber af. Roer er 300 g suiker onder en laat zo 15 minuten rusten. Meng er dan geleidelijk een zakje Pec Plus onder. Breng roerend aan de kook.
  • Zodra het geheel begint te koken er langzaam en voortdurend roerend  nog eens 200 g suiker toevoegen. Zodra de confituur weer goed doorkookt nog 1 minuut laten doorkoken.
  • Van het vuur nog een 5-tal minuten doorroeren om de hete massa wat af te koelen. 
  • In zuivere potjes gieten die je op een vochtige doek plaatst om "springen" te voorkomen. De potjes tot de rand vullen en onmiddellijk afsluiten. 

Makkelijk en heerlijk fris!

Nog een paar tips:
  • Bereid kg per kg.
  • Gebruik kleine confituurpotjes.
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.
  • Plaats het potje voor gebruik in de koelkast.
toegevoegd door Chris