Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo
Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

150 g chorizo
400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes
300 g tomatenblokjes (een blik)
1 grote prei
200 ml droge appelcider
500 g kabeljauwfilet
zout en peper naar smaak
handje verse gehakte peterselie 
30-60 minuten

Recept

Chorizo in blokjes snijden en aanbakken in een droge pan. Chorizo is behoorlijk vettig, de overtollige vet kan er afgegoten worden, maar er moet ook voldoende achterblijven, het is namelijk heel smaakvol.

De aardappels toevoegen en licht aanbakken samen met chorizo. Afblussen met cider, de tomatenblokjes en gewassen en fijngesneden prei toevoegen. Rustig laten stoven 10-15 minuten.In de tussentijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden. Het is belangrijk dat ze ongeveer even dik zijn, ik vouw de dunnere staartstukje van het filet dubbel. De vis met zout en peper bestrooien.

De chorizo en aardappels samen met saus in een oveschaal gieten, de stukken kabeljauw bovenop leggen en licht in de saus drukken. Bakken in de voorverwarmde oven (180C) 15-20 minuten, totdat de vis net gaar is.

Voor het serveren met vers gehakte peterselie bestrooien. Smaakt goed met een glas koude cider. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome